Δημιουργική απασχόληση παιδιών με face painting

Δημιουργική απασχόληση παιδιών

Όταν το πρόγραμμα των παιδιών είναι ελεύθερο από υποχρεώσεις και περνούν πολύ χρόνο στο σπίτι, ως γονείς πάντα προσπαθούμε να βρούμε τρόπους ώστε να περάσουν δημιουργικά τον χρόνο τους. Και επειδή φυσικά οι γονείς απασχολούνται αρκετές ώρες της ημέρας με άλλες υποχρεώσεις, είναι ιδανικό να υπάρχουν δραστηριότητες που μπορούν να διασκεδάσουν αλλά και να αναπτύξουν τις δεξιότητες των παιδιών μέσα απ’ το παιχνίδι. Η δημιουργική απασχόληση παιδιών με face painting είναι ένας τέλειος τρόπος για να εκφραστούν και να περάσουν χρόνο τα παιδιά μας!

Τα παιδιά λατρεύουν τη ζωγραφική προσώπου και η δημιουργία με χρώματα είναι ένας τέλειος τρόπος έκφρασης γι’ αυτά, βοηθώντας τα να αξιοποιήσουν τη φαντασία τους!

Γιατί τα παιδιά αγαπούν το face painting;

  • Δημιουργικότητα. Οποιοδήποτε είδος ζωγραφικής είναι μια μορφή έκφρασης. Όταν τα παιδιά επιλέγουν το σχέδιο που θέλουν να ζωγραφίσουν στο πρόσωπό τους, προάγουν τη δημιουργικότητα και την αυτο-έκφρασή τους.
  • Διασκέδαση και παιχνίδι. Ποιο παιδί δεν χαίρεται όταν βλέπει το πρόσωπό του να έχει μεταμορφωθεί στον αγαπημένο του ήρωα ή στο αγαπημένο του ζωάκι; Παράλληλα, το παιδί μπορεί να παίξει με τα χρώματα και να δημιουργήσει τα δικά του σχέδια.
  • Νιώθουν μοναδικά. Ζούμε σε μια κοινωνία που όλοι φοράμε παρόμοια ρούχα, τα περισσότερα παιδιά έχουν ίδια παιχνίδια μεταξύ τους… Όμως, με το face painting το παιδί μπορεί να δημιουργήσει ένα σχέδιο που είναι μοναδικό και ξεχωριστό!
Δημιουργική απασχόληση παιδιών

Μπορούν τα παιδιά να παίξουν μόνα τους κάνοντας face painting;

Μπορεί οι περισσότεροι να έχουμε στο μυαλό μας ότι το face painting πρέπει να γίνεται απαραίτητα από έναν ενήλικα, αφού έχουμε συνηθίσει την εικόνα με τους face painters στα παιδικά πάρτι που αναλαμβάνουν να βάψουν τα πρόσωπα των παιδιών, αλλά είναι απόλυτα ασφαλές ν’ αφήσεις το παιδί σου να παίξει μόνο του ή με το αδερφάκι του κάνοντας ζωγραφική προσώπου.

Φυσικά, πριν αφήσεις το παιδί σου να παίξει με τα χρώματα, θα πρέπει να του δείξεις ποιος είναι ο σωστός και ασφαλής τρόπος να τα χρησιμοποιεί όλα τον εξοπλισμό, να του γνωρίσεις τα χρώματα, τα πινέλα, τα σφουγγάρια, να το προμηθεύσεις μ’ ένα σκεύος με νερό ώστε να μπορεί να ξεπλένει τα πινέλα του και να του εξηγήσεις ότι θα πρέπει να αποφεύγει την επαφή του χρώματος με ευαίσθητες περιοχές του προσώπου, όπως είναι τα μάτια.

Αφού βεβαιωθείς ότι το παιδί σου έχει εξοικειωθεί με τα χρώματα και τον εξοπλισμό κι έχετε παίξει και μαζί κάνοντας μερικά σχέδια, μπορείς να το αφήσεις να πειραματιστεί μόνο του ή με το αδερφάκι του, ζωγραφίζοντας τα αγαπημένα του σχέδια!

Επίσης, αν είναι μικρό το παιδί σου και αγχώνεσαι να το αφήσεις να χρωματίσει μόνο του το πρόσωπό του, να θυμάσαι πως με τα χρώματα μπορεί να κάνει και body painting! Δείξτου πώς θα μπορούσε να κάνει τα αγαπημένα του σχέδια στο χέρι του ή ακόμα και στο πόδι του!

Όλα τα προϊόντα που θα βρεις στο e-shop του facepainting.gr είναι ασφαλή και φιλικά προς το δέρμα, δεν κατασκευάζονται από ζωικά υποπροϊοντα και δεν έχουν γίνει πειράματα σε ζώα.

Το παιδί σου θα λατρέψει τη ζωγραφική προσώπου και στο facepainting.gr θα βρεις όλα όσα χρειάζεσαι για να ξεκινήσει το παιδί σου να παίζει με τα χρώματα! Μπορείς να διαλέξεις μέσα από μια μεγάλη ποικιλία παλετών αλλά και sets, που περιέχουν όλα τα απαραίτητα υλικά για μοναδικά σχέδια!

Διάβασε ακόμα μυστικά για το πώς να κάνεις το παιχνίδι με τη ζωγραφική προσώπου ασφαλές αλλά και συμβουλές για νέους facepainters.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *