Ένα πολύχρωμο και ανθισμένο σχέδιο που μας φτιάχνει τη διάθεση!

σχέδιο με λουλούδια

Τι πιο όμορφο απ’ το να συνδυάζεις  έντονα χρώματα και να φτιάχνεις ένα ελεύθερο σχέδιο όπως εσύ φαντάζεσαι και μόνο! Η ζωγραφική σε οποιαδήποτε μορφή απαιτεί φαντασία. Ένα σχέδιο θα βγει δέκα φορές καλύτερο αν προσπαθήσεις να δεις τι θα πήγαινε στο συγκεκριμένο πρόσωπο που έχεις να βάψεις. Εμείς θα σου πούμε ποια βήματα ακολουθήσαμε για να φτιάξουμε αυτό το σχέδιο με λουλούδια και εσύ δεν έχεις παρά να τα ακολουθήσεις και να βάλεις και την προσωπική σου πινελιά σε αυτά!

Τα υλικά για το σχέδιο με λουλούδια:
σχέδιο με λουλούδια
Πώς θα φτιάξεις το σχέδιο με λουλούδια;
  1. Διάλεξε έναν συνδυασμό χρωμάτων, βρέξε λίγο το σφουγγάρι και βάλτο στην παλέτα κάνοντας κάθετη κίνηση προς τα κάτω και έπειτα προς τα πάνω. Με μία κίνηση βάψε στο πρόσωπο σου τα τρία σημεία του προσώπου σου όπως φαίνονται στη φωτογραφία ή ακόμα και όπου αλλού θελήσεις!
  2. Πάρε το πινέλο Νο3, βούτα τη μύτη του πινέλου σου στο νερό και ύστερα στο καφέ χρώμα. Φτιάξε τον κορμό του δέντρου και τα κλαδιά με ελεύθερη κίνηση του χεριού, ίσως και λίγο τρεμάμενη.
  3. Καθάρισε το πινέλο από το καφέ καλά και κάνε την ίδια διαδικασία με το πράσινο χρώμα. Κάνε τα κλωνάρια του λουλουδιών και τα χορταράκια ενδιάμεσα. Χωρίς να βάλεις άλλο πράσινο στο πινέλο, ζωγράφισε αχνά τη φυλλωσιά του δέντρου.
  4. Αφού καθαρίσεις και πάλι το χρώμα από το πινέλο σου επέλεξε δύο χρώματα που θα σου άρεσαν για τα λουλούδια. Το πιο ανοιχτό χρώμα από αυτά που επέλεξες, το βάζεις στη βάση του πινέλου και ύστερα περνάς τη μύτη μόνο του πινέλου από το δεύτερο. Για να τα σχηματίσεις στο πρόσωπο, πατάς μαλακά πρώτα τη μύτη του πινέλου και ύστερα με συνεχόμενη κίνηση τη βάση του πινέλου και έτσι φτιάχνεις το πρώτο πέταλο.
  5. Επαναλαμβάνεις τη διαδικασία άλλες τέσσερις φορές και έχεις το πρώτο λουλούδι. Συνεχίζεις κάνοντας και τα υπόλοιπα όπου ταιριάζει καλύτερα στο πρόσωπο που βάφεις.
  6. Παίρνεις το κίτρινο χρώμα και κάνεις τον ήλιο.
  7. Παίρνεις το πινέλο Νο1 για να κάνεις τις λεπτομέρειες με το μαύρο χρώμα.
  8. Τέλος, εμείς βάψαμε τα χείλη φούξια εσύ μπορείς να επιλέξεις οποιοδήποτε άλλο χρώμα σου αρέσει!

Καλή επιτυχία!!

σχέδιο με λουλούδια
Instagram account: @maria.papadopoulou.fp

Δες ακόμα πώς θα κάνεις μια εντυπωσιακή one stroke πεταλούδα, διάβασε το άρθρο μας με συμβουλές για τα βασικά χρώματα, καθώς επίσης και το πώς να απολυμαίνεις σωστά τα χρώματα και τον εξοπλισμό για την ζωγραφική προσώπου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *