Επαγγελματίες facepainters μοιράζονται μυστικά για ζωγραφική προσώπου με ασφάλεια

Πώς καθαρίζουμε σωστά τα πινέλα

Ο χρόνος με τα παιδιά στο σπίτι περνάει δημιουργικά με facepainting! Τα παιδιά λατρεύουν τη ζωγραφική προσώπου και η δημιουργία με χρώματα είναι ένας τέλειος τρόπος έκφρασης γι’ αυτά, βοηθώντας τα να αξιοποιήσουν τη φαντασία τους! Είτε είσαι γονιός, είτε face painter, πρέπει πάντα να έχεις στο μυαλό σου το θέμα της υγιεινής σε οτιδήποτε κάνεις. Σ’ αυτό το blog θα μάθεις πώς καθαρίζουμε σωστά τα πινέλα και τα χρώματα για facepainting.

Στόχος του καθαρισμού και της απολύμανσης των πινέλων, αλλά και του υπόλοιπου εξοπλισμού της ζωγραφικής προσώπου, αφενός είναι η προστασία των παιδιών απ’ την μετάδοση ασθενειών, κι αφετέρου η εξόντωση των μικροβίων και των βακτηρίων.

Οι συμβουλές που μοιράζονται μαζί μας οι επαγγελματίες του facepainting και του μακιγιάζ, είναι οι συμβουλές που ακολουθούν κι εκείνοι κάθε μέρα στην επαγγελματική τους ζωή.

Πώς καθαρίζουμε σωστά τα πινέλα και τα χρώματα για facepainting

Καθαρισμός πινέλων και σφουγγαριών

Για να καθαρίσουμε σωστά τα πινέλα, ακολουθούμε την παρακάτω διαδικασία:

  • Βάζουμε τα πινέλα σε βρασμένο νερό με σαπούνι ώστε να φύγει η μπογιά.
  • Αντίστοιχα, εάν θέλουμε να τα απολυμάνουμε, μπορούμε να τα αφήσουμε σε λίγο νερό με διαλυμένο αντισηπτικό ή οινόπνευμα, αλλά όχι για πολλή ώρα για να μην χαλάσει η υφή τους και η τρίχα τους.
  • Μ’ ένα μαντηλάκι με αντισηπτικό περνάμε και τη λαβή των πινέλων.
  • Τα σφουγγαράκια τα αφήνουμε σε ζεστό νερό με σαπούνι.
  • Τέλος, αφήνουμε τα πινέλα και τα σφουγγαράκια στον ήλιο για να στεγνώσουν.
Extra tip!

Ακόμα κι όταν χρησιμοποιούμε τα πινέλα μας, μπορούμε στο νερό που έχουμε για να τα ξεπλένουμε όταν αλλάζουμε χρώμα, να έχουμε βάλει λίγο αντισηπτικό. Το συγκεκριμένο μέτρο προφύλαξης είναι απαραίτητο όταν πρόκειται να βάψουμε πάνω από δύο παιδιά, ακόμα κι αν είναι αδερφάκια.

Καθαρισμός χρωμάτων

Όπως είναι απαραίτητο να πλένουμε τα πινέλα μας κα τα σφουγγάρια μας, έτσι θα πρέπει να φροντίζουμε και για την καθαριότητα των χρωμάτων.

  • Τις παλέτες και τα μεμονωμένα χρώματα στα οποία υπάρχει άμεση επαφή του πινέλου και του σφουγγαριού με το χρώμα, μπορούμε να τα περάσουμε μ’ ένα πανάκι με αντισηπτικό επιφανειακά.
  • Τα σωληνάρια δεν χρειάζονται κάποιο καθάρισμα αφού δεν ακουμπάνε με το πινέλο ή το σφουγγάρι, παρά μόνο να περάσουμε με ένα μαντηλάκι την άκρη τους απ’ όπου βγαίνει χρώμα, ειδικά εάν έχει μείνει υπόλειμμα χρώματος σ’ εκείνο το σημείο. Επιπλέον, μπορούμε να περάσουμε μ’ ένα μαντηλάκι με αντισηπτικό και το εξωτερικό τους μέρος που πιάνουμε.
  • Φυσικά, εάν χρησιμοποιούμε κάποια επιφάνεια για να αναμειγνύουμε τα χρώματα την πλένουμε καλά με νερό και σαπούνι και στη συνέχεια την περνάμε με αντισηπτικό.

Ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές, δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανησυχείς για τη μετάδοση μικροβίων. Οι κανόνες υγιεινής είναι απολύτως απαραίτητοι, όπως και σε οτιδήποτε κάνεις, και τηρώντας τους μπορείς να δημιουργείς άφοβα με τα κατάλληλα προϊόντα για ζωγραφική προσώπου.

Φυσικά, μετά το παιχνίδι, τα χρώματα θα πρέπει να αφαιρούνται σωστά και να μην μένουν υπολείμματά τους στο πρόσωπο του παιδιού. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις χλιαρό νερό και σαπούνι ή ένα ειδικό Make Up Remover για την ασφαλή αφαίρεση των χρωμάτων και στη συνέχεια να περάσεις το πρόσωπο με ένα αντισηπτικό μαντηλάκι.

Όλα τα προϊόντα που θα βρεις στο www.facepainting.gr είναι δερματολογικά ελεγμένα, ασφαλή για χρήση σε παιδιά και ενήλικες και δεν προκαλούν ερεθισμούς στο δέρμα.

Δες εδώ μερικές ακόμα χρήσιμες συμβουλές για νέους facepainters.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *