Πώς να χρησιμοποιήσεις σωστά τα one stroke χρώματα

Είτε είσαι επαγγελματίας face painter είτε ασχολείσαι ερασιτεχνικά με τη ζωγραφική προσώπου, σίγουρα λατρεύεις τα χρώματα! Κι αυτό είναι μια εξαιρετική βάση για να συνεχίσεις ακόμα πιο δυναμικά και να εξελίσσεσαι. Κι αφού μιλάμε για εξέλιξη…να μιλήσουμε για τα one stroke χρώματα, τα οποία μπορούν να μεταμορφώσουν ένα απλό σχέδιο σε ένα ολόκληρο έργο τέχνης!

Τι είναι τα one stroke χρώματα;

Πρόκειται για παλέτες και cakes που περιέχουν πολλά χρώματα, με τα οποία ζωγραφίζεις με μια κίνηση χρησιμοποιώντας το ειδικό πινέλο. Το one stroke painting είναι η ζωγραφική με μια κίνηση, όπου με μια κίνηση του πινέλου δημιουργείς περισσότερες αποχρώσεις.

Πώς να χρησιμοποιήσεις σωστά τα one stroke χρώματα;

Αρχικά θα χρειαστείς ένα ειδικό πινέλο, λίγο νερό, τα χρώματα της επιλογής σου και μια πετσέτα για να σκουπίζεις το υπερβολικό νερό απ’ το πινέλο.

Ξεκίνα βυθίζοντας όλες τις τρίχες του πινέλου στο νερό αλλά πρόσεξε μην βυθίσεις και το μεταλλικό μέρος μέσα. Εάν δεις ότι έχει πάει πολύ νερό στις τρίχες, σκούπισε απαλά το πινέλο με την πετσέτα.

Στη συνέχεια, άπλωσε το πινέλο σου πάνω στα one stroke χρώματα της επιλογής σου, πηγαίνοντας προς την ίδια κατεύθυνση πάντα, ασκώντας λίγη πίεση. Βεβαιώσου ότι πιέζεις αρκετά και σταθερά το πινέλο στο cake ώστε όλες οι τρίχες να μαζέψουν χρώματα.

Προσπάθησε να ξεκινάς πάντα απ’ το ίδιο σημείο για να μην μπερδευτούν τα χρώματα μεταξύ τους.

Μόλις η μια πλευρά έχει γεμίσει με το χρώμα, κάνε την ίδια διαδικασία και με την άλλη πλευρά του πλακέ πινέλου.

Εάν δεις ότι οι τρίχες του πινέλου χωρίζονται ή το χρώμα δεν στέκεται καλά, μπορεί να μην έχεις αφήσει καθόλου νερό πάνω στο πινέλο, οπότε βρέξτο ξανά.

Αντιθέτως, εάν τα χρώματα εξαπλώνονται κι αναμειγνύονται σε όλο το πινέλο, πιθανότατα υπάρχει μεγάλη ποσότητα νερού πάνω του και πρέπει να το σκουπίσεις.

Το κλειδί για την επιτυχία σε μια one stroke ζωγραφική προσώπου είναι πραγματικά το πώς θα βάλεις το χρώμα πάνω στο πινέλο, οπότε αφιέρωσε αρκετό χρόνο για να μάθεις την ποσότητα του νερού που χρειάζεσαι και την πίεση που πρέπει να ασκείς. Μετά από πολύ λίγο χρόνο, θα κάνεις αυθόρμητα και μηχανικά την κίνηση!

Αφού το πινέλο σου είναι έτοιμο με τα χρώματα, το περνάς πάνω απ’ το σημείο του δέρματος που θέλεις να ζωγραφίσεις και με μια κίνηση απλώνεις το χρώμα.

Στο πρόσωπο θα πρέπει να κάνεις απαλές κινήσεις και μια κίνηση κάθε φορά για να απλωθούν ομοιόμορφα τα χρώματα!

Μπορείς να δημιουργήσεις πεταλούδες, νεράιδες, λουλούδια, ηλιοβασιλέματα, ουράνια τόξα και πολλά ακόμα σχέδια, τα οποία θα μοιάζουν πολύ εντυπωσιακά!

πεταλούδα face painting

Δες εδώ όλα τα one stroke χρώματα που είναι διαθέσιμα στο e-shop μας.

Αν είσαι νέος face painter, διάβασε και το άρθρο μας με συμβουλές για τα βασικά χρώματα, καθώς επίσης και το πώς να απολυμαίνεις σωστά τα χρώματα και τον εξοπλισμό για την ζωγραφική προσώπου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *