Πώς να χρησιμοποιήσετε το κερί στα face painting looks σας

κερί για face painting

Το κερί είναι ένα απ’ τα πιο αγαπημένα μας face painting προϊόντα. Μπορεί να απογειώσει κάθε look, ειδικά τα makeup designs για το Halloween! Πώς μπορείτε, όμως, να χρησιμοποιήσετε σωστά το κερί για face painting;

Το κερί για face painting είναι εύπλαστο, το πλάθετε με τα δάχτυλά σας σε μορφή μπάλας και στη συνέχεια το εφαρμόζετε απευθείας στο δέρμα σας προκειμένου να κολλήσει πάνω.

Δίνετε τη μορφή που επιθυμείτε στο κερί, ενώ αν θέλετε ένα πιο λείο αποτέλεσμα, χρησιμοποιείτε λίγο νερό.

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για ένα πετυχημένο αποτέλεσμα:

  • Καλό είναι να ξεκινήσετε σημειώνοντας μ’ ένα απλό χρώμα το σημείο του προσώπου σας ή του σώματός σας όπου θέλετε να εφαρμόσετε το κερί. Αυτό το σημάδι θα σας καθοδηγεί.
  • Στη συνέχεια, παίρνετε μια μικρή ποσότητας απ’ το κερί και το πλάθετε σε μορφή μπάλας με τα δάχτυλά σας.
  • Εφαρμόζετε το κερί πάνω στο σημείο του δέρματος που επιθυμείτε και το απλώνετε, σχηματίζοντας το σχέδιο που θέλετε.
  • Σ’ αυτό το σημείο οι επιλογές διαφέρουν, ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλετε. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να δημιουργήσετε μια βαθιά ουλή, με την άκρη μιας μικρής σπάτουλας ή με το πίσω μέρος ενός πινέλου, χαράζετε ελαφρώς το κερί ώστε να δημιουργηθεί η σχισμή. Βάφετε τη σχισμή με κόκκινο χρώμα, φωσφοριζέ κόκκινο ή άλλο χρώμα της επιλογής σας, ή εναλλακτικά εφαρμόζετε το αίμα σε σωληνάριο για πιο αληθοφανές αποτέλεσμα. Εάν θέλετε να δώσετε περισσότερο “βάθος” στην πληγή, βάφετε και με λίγο μαύρο χρώμα το εσωτερικό της.

Με το κερί μπορείτε να δημιουργήσετε έντονα σπασίματα στο πρόσωπο εάν κάνετε το Zombie makeup, αλλά και να κατασκευάσετε εξογκώματα, όπως μύτη σε μια μάγισσα, αυτιά ξωτικού, καθώς επίσης και ουλές σε διάφορα σημεία του προσώπου και του σώματος.

Στο facepainting.gr θα βρείτε κερί σε stick για πληγές αλλά και εύπλαστο κερί σε compact συσκευασία για τη δημιουργία εφέ και εξογκωμάτων.

Photo: maxpixel.net

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.