Συμβουλές για νέους facepainters!

Συμβουλές για face painting

Είστε νέοι στον χώρο του face painting και δεν ξέρετε αν κάνετε κάποια πράγματα λάθος; Βρίσκεστε στο σωστό μέρος ώστε να σας λυθούν κάποιες βασικές απορίες! Οι συμβουλές για το face painting που θα βρείτε σ’ αυτό το άρθρο έχουν να κάνουν με την οργάνωση των προϊόντων και του εξοπλισμού σας όταν βρίσκεστε σε κάποιο πάρτι ή event για να βάψετε πολλά πρόσωπα.

Βασικές συμβουλές για το face painting

Ποια είναι τα βασικά προϊόντα που χρειάζεστε;

Αρχικά, πριν ξεκινήσουμε να σας λέμε πώς να τοποθετήσετε τα πράγματα στο τραπεζάκι σας, θα πρέπει να σας μιλήσουμε για το ποια είναι τα βασικά προϊόντα που πρέπει να έχετε πάντα μαζί σας, όπου κι αν πηγαίνετε για να κάνετε ζωγραφική προσώπου.

  • Μερικά βασικά χρώματα της επιλογής σας ανάλογα με τα σχέδια που θα κάνετε
  • Ημικυκλικά σφουγγαράκια (ιδανικά ένα για το λευκό χρώμα κι ένα ακόμα για τα υπόλοιπα χρώματα ή και περισσότερα)
  • Πινέλα, κάποια πιο παχιά κι άλλα πιο λεπτά ανάλογα με το πόσο λεπτές γραμμές και λεπτομέρειες θέλετε να κάνετε στα σχέδια
  • 1 μπουκαλάκι με σπρέι γεμάτο με νερό
  • 1 δοχείο με νερό
Πώς να χρησιμοποιείτε τα χρώματα ώστε να παραμένουν καθαρά;

Ο καλύτερος τρόπος είναι να ψεκάζετε με νερό τα υδατοδιαλυτά χρώματα απευθείας μέσα στη συσκευασία τους ή να ψεκάζετε το σφουγγαράκι. Το πλεονέκτημα του να βάζετε το νερό στο σφουγγαράκι ή στο πινέλο είναι ότι μπορείτε να ελέγξετε καλύτερα την ποσότητα του νερού.

Για να καθαρίσετε τα πινέλα απ’ το νερό και το χρώμα και να τα χρησιμοποιήσετε για άλλο χρώμα, βουτήξτε τα στο δοχείο με το νερό και σκουπίστε τα απλά μ’ ένα στεγνό, απορροφητικό χαρτί.

Εάν ακολουθήσετε τις παραπάνω συμβουλές, θα έχετε πολύ καλύτερα αποτελέσματα στα σχέδιά σας, ενώ θα εξασφαλίσετε τους καλύτερους τρόπους υγιεινής, που είναι και το πιο σημαντικό στο face painting.

Και πώς τοποθετείτε τα προϊόντα στο τραπεζάκι;

Βάλτε όλα τα υλικά που χρειάζεστε πάνω στο τραπέζι. Φρόντίστε να έχετε άμεση πρόσβαση σ’ αυτά που θα χρησιμοποιείτε πιο συχνά, για παράδειγμα τα βασικά χρώματα, το σφουγγαράκι, το πινέλο και το μπουκαλάκι με το νερό. Δευτερεύοντα προϊόντα, όπως glitters, κραγιόν, μπορείτε να τα έχετε σε μια άκρη και να τα παίρνετε όταν τα χρειάζεστε.

Φροντίστε να διατηρείτε καθαρό το τραπέζι όπου ακουμπάτε τα προϊόντα και να σκουπίζετε κατευθείαν το χρώμα που μπορεί να πέσει και να λερώσει τις συσκευασίες ή τον εξοπλισμό σας.

Καλές δημιουργίες!

Photo credits: Fantasy Makeup

One thought on “Συμβουλές για νέους facepainters!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *